PERSBERICHT

"Belgische ‘Vliet Tripel’ wint goud op de World Beer Awards
Huisbrouwerij De Vliet uit Geel laat verschillende grote merken achter zich

Geel, 5 september 2019

Tijdens afgelopen World Beer Awards in Londen behaalt de Belgische Vliet Tripel uit Geel een gouden medaille in de categorie Belgian style Tripel. Hierbij laten ze als kleine huisbrouwerij gerenommeerde grote merken achter zich. De World Beer Awards is een jaarlijkse internationale bierwedstrijd waarbij prijzen worden uitgedeeld aan de beste bieren wereldwijd, in verschillende bierstijlen.

De Vliet Tripel, is een ongefilterd streekbier naar een recept van huisbrouwerij De Vliet uit Geel. Een origineel blond bier van hoge gisting, gebrouwen met verschillende moutsoorten, en met toevoeging van kandijsuiker. Zachte hopsoorten zorgen voor de volmondigheid en het evenwichtig karakter. Door de hergisting op fles heeft het bier een tintelende afdronk en een lange bewaartijd.

Jul Molenberghs, brouwer: ‘ Ik ben heel trots met deze eerste onderscheiding. Het is het resultaat van een jarenlange passie. Het is de eerste keer dat we ons bier voor de World Beer Awards hebben ingediend. En dan al direct in de prijzen vallen doet deugd. Vooral het feit dat we onze Vliet Tripel nu bovenaan op de belgische bierkaart kunnen zetten tussen alle gerenommeerde grote namen stemt mij bijzonder gelukkig. ‘

‘Deze internationale erkenning is een stimulans voor Jul, familie en medewerkers om nog meer gelimiteerde speciaalbieren te maken. Jul is constant op zoek naar nieuwigheden en volop aan het experimenteren om verrassende smaakcombinaties te maken aldus Pieter Molenberghs, kleinzoon, brouwer- en actief medewerker in de huisbrouwerij.

Verkoopsinformatie:
De Vliet tripel is verkrijgbaar bij alle drankenhandels in Geel en omgeving.
Op bestelling in heel Vlaanderen bij. o.a. Prik & Tik – Drinxit

EINDE PERSBERICHT


Jul Molenberghs kreeg in 1988 als wijnmaker door de nationale voorzitter van ‘Verbond van amateur wijnmakers’ (VAW) de opdracht om bier te brouwen. De nationale voorzitter wou een boek schrijven over bierbrouwen en Jul moest het volk leren brouwen om het oude ambacht en verkoop van het boek te promoten. Na jaren brouwen besloot hij om in 2012 zijn befaamde Vliet Tripel commercieel te gaan brouwen en al snel was het bekend tot ver buiten Geel. Momenteel worden ongeveer 600 hl. Vliet per jaar gebrouwen. In 2015 kwam hier nog, in samenwerking met bioboerderij de Steenovens uit Geel, een 2de bier bij, namelijk de Vliet Spelt. Ook het Geelse streekbier Zeunt is hier ontstaan in 2000. De huisbrouwerij is al enkele jaren de thuishaven van het Zeuntcomité. De Huisbrouwerij is gelegen in het hartje van de Bourgondische Kempen Ten Aard, Geel.

Voor verdere info kan je steeds terecht bij:
Jul Molenberghs, +32 494343732 – huisbrouwerijdevliet@telenet.be
Pieter Molenberghs, +32 497324916 – pieter@huisbrouwerijdevliet.be

Het resultaat van een jarenlange passie en vakmanschap !