PERSBERICHT

Huisbrouwerij De Vliet wint voor 2de jaar op rij Goud op World Beer Awards
Hun nieuwste bier “vliet dubbel” laat verschillende grote merken achter zich

Geel, 11 september 2020

Tijdens afgelopen World Beer Awards in Londen sleept Huisbrouwerij De Vliet voor het 2de jaar op rij een gouden medaille in de wacht. Na goud voor hun Vliet Tripel vorig jaar, winnen ze dit jaar goud met hun nieuwste bier Vliet Dubbel. Hierbij laten ze enkele grote merken zoals St-Bernardus en Delirium achter zich. De World Beer Awards is een jaarlijkse internationale bierwedstrijd waarbij prijzen worden uitgedeeld aan de beste bieren wereldwijd, in verschillende bierstijlen.

De Vliet dubbel, is een ongefilterd streekbier naar een recept van huisbrouwerij De Vliet uit Geel. Een origineel donker bier van hoge gisting, gebrouwen met verschillende moutsoorten, en met toevoeging van kandijsuiker. Zachte hopsoorten zorgen voor de volmondigheid en het evenwichtig karakter. Door de hergisting op fles heeft het bier een tintelende afdronk en een lange bewaartijd.

Jul Molenberghs, brouwer: ‘Vorig jaar waren we al aangenaam verrast dat we als kleine brouwerij enkele grote merken konden achter laten. Voor dit jaar had mijn kleinzoon en zaakvoerder Pieter ons nieuwste bier ingeschreven. Dat we hiermee ook meteen goud kunnen behalen had ik zelf nooit kunnen denken.’

‘Sinds we vorig jaar in oktober onze Vliet Dubbel lanceerden kregen we enkel positieve feedback van onze klanten. Dit bracht me op het idee om onze Vliet Dubbel in te schrijven op deze internationale bierwedstrijd. Dat we konden winnen met een bier dat nog maar 1 jaar op de markt is, is het bewijs dat de recepten van mijn grootvader door de jaren heen tot in de puntjes zijn verfijnd.’ aldus Pieter Molenberghs, kleinzoon, brouwer- en zaakvoerder van de huisbrouwerij.

Verkoopsinformatie:
De Vliet Dubbel is verkrijgbaar bij alle drankenhandels in Geel en omgeving.
Op bestelling in heel Vlaanderen bij. o.a. Prik & Tik – Drinxit

EINDE PERSBERICHT


Jul Molenberghs kreeg in 1988 als wijnmaker door de nationale voorzitter van ‘Verbond van amateur wijnmakers’ (VAW) de opdracht om bier te brouwen. De nationale voorzitter wou een boek schrijven over bierbrouwen en Jul moest het volk leren brouwen om het oude ambacht en verkoop van het boek te promoten. Na jaren brouwen besloot hij om in 2012 zijn befaamde Vliet Tripel commercieel te gaan brouwen en al snel was het bekend tot ver buiten Geel. Momenteel worden ongeveer 600 hl. Vliet per jaar gebrouwen. In 2015 kwam hier nog, in samenwerking met bioboerderij de Steenovens uit Geel, een 2de bier bij, namelijk de Vliet Spelt. In oktober 2019 lanceerde Jul samen met kleinzoon Pieter hun eerste donker bier dat in september 2020 al direct in de prijzen valt. Hiermee hebben ze een mooi pakket van 3 smaakvolle bieren. De huisbrouwerij is al enkele jaren de thuishaven van het Zeuntcomité, in 2000 werd hier het eerste brouwsel zeunt gebrouwen ter ere van de St-Dimphna ommegang. De Huisbrouwerij is gelegen in het hartje van de Bourgondische Kempen Ten Aard, Geel.

Voor verdere info kan je steeds terecht bij:
Pieter Molenberghs, +32 497324916 – pieter@huisbrouwerijdevliet.be
Jul Molenberghs, +32 494343732 – huisbrouwerijdevliet@telenet.be

Het resultaat van een jarenlange passie en vakmanschap !